O úroveň výš na stránku "2022"

Evangelizace knihami – slovem a textem

Tento projekt se věnuje přípravě a tisku evangelizačních knih, jejich výrobě a šíření, a to i v alternativních formách, to je v elektronické podobě a v audio podobě. Projekt je pokračováním úspěšného projektu z předchozích let, díky kterému se podařilo produkovat nové knihy, využít tituly, které byly úspěšné v minulosti, a umožnit distribuovat evangelizační materiál za přijatelnou cenu.

Laická aktivita, která šíří literaturu s evangelizačním obsahem se dnes realizuje prostřednictvím "stolečkové" evangelizace (SE), pomocí knihobudek (KB) a dalšími způsoby šíření tiskovin na základě osobních vztahů a setkání (osobní distribuce – OD). Společenské události posledních dvou let se pozitivně projevily v postoji lidí, kteří si obecně více kladou vážné životní otázky a také více hledají odpovědi. Ale protože nabídka falešných cest a lživých odpovědí je velká, vnímáme, že je třeba zesílit úsilí ve vydávání nových, ale i osvědčených knih, brožur, časopisů a jeich variant elektronické a audio podobě.

Mnozí duchovně hledající lidé si totiž knihu s biblickým poselstvím nekoupí (důvodem může být finanční nouze, vysoká cena, předpojatost ke křesťanství, nevědomost a neinformovanost křesťanství, strach z ovlivnění, předsudky apod.), ale jestliže knihu s duchovním obsahem dostanou zdarma, rádi si ji přečtou. Proto vidíme obrovskou příležitost v této službě. Dobrá, kvalitní literatura, nabídnutá zdarma důvěryhodným člověkem, má velký potenciál najít nové čtenáře, oslovit hledající lidi, změnit a zachránit jejich životy. Služba s knihami navíc přináší evangelizačním dobrovolníkům živé zkušenosti s Bohem, které pozitivně ovlivňují jejich osobní probuzení, ale i život celých sborů.

Projekt „Evangelizace knihami“ (EK) byl jeden z prvních, který opět „nabral dech“, protože probíhá venku a nebyl tak zatížený žádnými omezeními. Příležitostí misijně pracovat pomocí stolečkové evangelizace, zásobováním knihobudek a dalšími formami šíření knih, bylo osloveno více lidí, a díky tomu byly v roce 2022 rozdány desetitisíce knih v Českém sdružení zdarma (cca za 6 milionů Kč). I v tomto roce se dařilo oddělení evangelizace s partnery připravovat mnoho nových misijních titulů. V závěru roku se jednalo o Pentalogii Ellen Whiteové v ekonomické verzi, nové audioknihy a elektronické knihy.

„Knižní evangelizace v roce 2022 plnila svůj úkol – mluvit o Bohu a šířit dobrou zprávu o spasení. Při návštěvách v domácnostech, kam jsme byli pozváni, na trzích, ale i ve firmách, na úřadech, v knihovnách, ve školách a školkách jsme představovali knihy, které jsou lidem k časnému i věčnému užitku. V roce 2022 jsme jen v Českém sdružení během 7 500 setkání prodali více než 12 500 knih a rozdali jsme 21 200 misijních publikací. Jsme vděční i za to, že naše rozhovory nad knihami vyústily téměř 500krát ve společnou modlitbu.

Asi nejdůležitějším dnem roku 2022 byla pro Knižní evangelizaci sobota 24. 9. 2022 v Povážské Bystrici. Při slavnostní bohoslužbě vděčnosti se setkali knižní evangelisté z celé Česko-Slovenské unie a společně se zaměstnanci obou nakladatelství, administrátory všech sdružení a bratrem Zensem vzpomínali na 30 let práce knižních evangelistů.“

Milada Macháňová, koordinátorka Knižní evangelizace 

Žadatelem projektu je České Sdružení Církve Adventistů sedmého dne.

O úroveň výš na stránku "2022"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše