O úroveň výš na stránku "2022"

Časopis Prameny zdraví

Časopis Prameny zdraví přináší adventistické zdravotní poselství na bázi aktuálních a vědecky podložených informací o úplném zdraví – tělesném, duševním, duchovním a sociálním. Jedná se o aktivitu prvního kontaktu, jež je nedílnou součástí balíčku zdravotně-misijních služeb poskytovaných v rámci Oddělení zdraví ČSU CASD. Časopis slouží členům církve a široké veřejnosti. Směruje čtenáře i na další misijní aktivity umožňující osobní kontakt (např. rekondiční pobyty, Kluby zdraví).

Za situace, kdy skoro tři čtvrtiny obyvatel České republiky trpí nadváhou či obezitou, kdy je u nás milion diabetiků, kdy přibývá lidí (včetně mladých) trpících depresemi, nespavostí či alergiemi, kdy se málokdo dostatečně hýbe, je velmi důležité přinášet kvalitní a vědecky podložené informace z oblasti zdraví široké veřejnosti.

Časopis Prameny zdraví je periodikem nekomerčního charakteru, jež je nejen „záchytným bodem v záplavě informací ze světa zdravého životního stylu“, ale nese otevřeně i duchovní poselství. Na vaší cestě k úplnému zdraví vás doprovodí Prameny zdraví, časopis pro zdravou výživu a harmonický životní styl. Zde získáte podložené informace o nejefektivnějších opatřeních, která můžete učinit pro lepší zdraví své i členů vaší rodiny.

Prameny zdraví jsou určeny zejména laické veřejnosti zajímající se o zdravou výživu a životní styl. Komplexní adventistický zdravotní balíček, jejž časopis nabízí, pojednává nejen o tělesném, ale také o duševním a duchovním zdraví, partnerských vztazích, výchově dětí atp. Zveřejňuje rovněž články na téma evoluce vs stvoření, o závislostech atp. I když je časopis primárně určen mimo církev, za sedmadvacet let vydávání podle našeho názoru přispěl k dobré orientaci našich členů ve výše zmíněných oblastech a edukaci těch, kdo se angažují ve zdravotně-misijní službě.

Redakce časopisu Prameny zdraví spolupracuje s řadou nakladatelství a s několika zahraničními univerzitami, čerpá z prací renomovaných odborníků, prezentuje výsledky stovek vědeckých studií. Naší snahou je pomoci čtenářům zorientovat se v záplavě informací ze světa zdravého životního stylu.

Vzhledem ke zřetelně misijnímu charakteru periodika nechceme poskytovat prostor reklamě, která by šla proti duchu časopisu. Proto je vydávání časopisu po celou dobu jeho existence možné pouze s výraznou externí podporou ve formě dotací či sponzorských darů. Z důvodu rozšiřování aktivit naší organizace dalšími směry jsme od roku 2020 přikročili ke čtvrtletní periodicitě vydávání časopisu.

Cílem projektu je pomoci čtenářům k dobré orientaci v nelehké době a nasměrovat je k aktivitám umožňujícím bratrům a sestrám, resp. nám osobně se s nimi setkat, spřátelit a přinést jim evangelium.

Časopis Prameny zdraví je možné si předplatit na webu Magazín zdraví.

Žadatelem projektu je Prameny zdraví, z. s., organizace zabývající se podporou a šířením zdravého životního stylu.

 

O úroveň výš na stránku "2022"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše