O úroveň výš na stránku "2018"

INRI ROAD - PLÁNOVANÉ AKTIVITY NA ROK 2018

Zajímá vás, jaké aktivity proběhly a proběhnou v roce 2018? Pokračujte ve čtení tohoto článku a dozvíte se více.

Inri road, rok 2018 v kostce

       Hlavním cílem organizace je, aby se mladí lidé, především studenti, mohli navzájem podporovat v duchovním životě, společně se sdílet a setkávat s Bohem. Do projektu INRIroad a práce s vysokoškoláky je zapojeno pět studentských kazatelů, kteří spolupracují s dobrovolníky z daných měst. Bez dobrovolníků by INRIroad fungovat nemohla. V současné době fungujeme v sedmi univerzitních městech v České a Slovenské republice. (Bratislava, Brno, Hradec Králové, Pardubice, Praha, Olomouc, Ostrava).

       V každém městě mají studenti možnost se zúčastnit velké řady aktivit, každý dle svého zájmu: modlitebních skupinek, skupinek studia Bible, chválících skupinek, dámských nebo pánských skupinek, studentských bohoslužeb, sportovních aktivit, společných snídaní, sobotních obědů, společných výletů, dovolených, různých diskuzních a cestovatelských večerů, INRIroad klubu ADRA (zatím jen v Pardubicích) a dalších.

 

 Stále zveřejňujeme na stránkách INRIroad a na youtube příběhy víry studentů.

 

       Během každého školního roku pořádáme víkendové studium Bible, pod názvem INRI Bible. Nejinak tomu je i v roce 2018. Tyto studijní víkendy jsou pro vysokoškolské studenty ze všech univerzitních měst. Tentokrát jsme začali studovat malé proroky z Bible, jež si studenti sami vybrali. Věděli jsme, že o tyto víkendy bude velký zájem, ale to, že se během 8 hodin naplní kapacita (55 lidí) a do tří dnů přihlásí celkem 98 mladých lidí, jsme nečekali. Během víkendu probíráme 3 malé proroky. Pozvaní řečníci daného malého proroka shrnou, poté se účastníci rozdělí do skupinek, kde diskutují na řečníky zadané otázky. Po skupinkách následuje řízená diskuze s řečníkem. 

Nově vznikl RAIL tour Fanda. RAIL tour Fanda vznikl v návaznosti již známé akce RAIL tour. Kdokoliv, kdo se necítí na závodění, ale rád cestuje a navštíví místo, které je součástí checkpointů v České republice, může se na daném místě vyfotit a zaslat svou fotku ke zveřejnění na facebooku RAIL tour. Více informací najdete na stránkách INRIroad.

 

Další akce INRIroad v roce 2018:

Florbal CUP (4. 3. 2018, Pardubice) – florbalový turnaj mezi INRI městy.

 

INRI ženy a INRI muži

(13. – 15. 4. 2018) – setkání všech aktivních žen nebo mužů v INRIroad. Společné sdílení nad službou pro INRIroad, motivace, relaxace.

 

2x setkání organizačních týmů INRIroad

 

INRI BIBLE Adventistická identita

(12. – 19. 8. 2018) – týdenní studijní akce s Cliffordem Goldsteinem.

       V srpnu jsme na Sázavě přivítali známou postavu z HopeTV - myslitele, spisovatele a vedoucího oddělení sobotní školy při GK - Clifforda Goldsteina. Byl pozván jako hlavní řečník na akci určenou zejména pro vysokoškolské studenty s názvem "INRI Bible - Adventistická identita".
Akce navazovala na předchozí letní akce INRI Bible, které byly zaměřené na studium knihy Kazatel a to s Jacquesem Doukhanem (2017) a knihy Zjevení, kterou s námi studoval Ranko Stefanovič (2016).

Od pondělí do soboty se s námi letos Cliff zamýšlel nad tím, co to dnes znamená být adventistou sedmého dne. Ve svých přednáškách i diskuzích se věnoval biblickým i vědecko-filozofickým tématům. Rozebíral s námi třeba Danielovo proroctví, otázku evoluce a víry apod. Poukazoval na hodnotu adventismu a jeho unikátní důrazy, o nichž je přesvědčen, že nepozbyly důležitosti a nadále platí.

Cliffa jesme směli poznat také jako člověka - Američana z Floridy, se svým typickým stylem a humorem. Jeho přednášky byly pro nás Evropany snad - popravdě - občas trochu "americké", nicméně způsob, jakým Clifford podával evangelium, vykresloval Kristovu milost a Boží dobrotu navzdory světu, ve kterém je mnoho bolesti a trápení, jak popisoval Boží zájem o člověka a plán záchrany, byl rozhodně oslovující a měl svou hloubku.

Cliffa jsme poznali jako hluboce přesvědčeného křesťana a adventistu, jako člověka se svým příběhem a se svými důrazy. Člověka, kterému záleží na naší církvi. A jsme za to rádi. Přejeme mu hodně Božího požehnání v jeho práci i v osobním životě!

Příští rok bychom se měli na podobné akci setkat se zdejším rodákem, děkanem Andrewsovy Univerzity, teologem, kterého Cliff sám ve svých přednáškách o knize Daniel opakovaně zmiňoval - Dr. Jiřím Moskalou, který s námi bude studovat biblické knihy Ezdráš a Nehemiáš. Už teď se těšíme na další ročník akce INRI Bible!

Martin Turčan

 

Zde máte možnost zhlédnout krátké video z akce: 

 

Týden duchovní obnovy

(2. – 9. 9. 2018) – týden zaměřený na osobní spiritualitu jedince.

Více informací o všech aktivitách INRIroad, fotky, pozvánky a přihlašování najdete na stránkách INRIroad.

 

RAIL TOUR JIŽ PO OSMÉ!

       V termínu 30. 7. – 3. 8. 2018 proběhl již osmý ročník závodu RAIL tour, který pořádá křesťanská studentská organizace INRIroad. Tento tradiční týmový závod, který se rok od roku těší větší sledovanosti, spočívá v dobývání checkpointů kombinující pěší turistiku s cestováním vlaky, strategii s rychlostí, adrenalin s efektivitou plánování.

Letos to původně vypadalo na velmi slabou účast. Ještě dva týdny před ukončením registrace byly přihlášené pouze tři kompletní týmy a uvažovalo se dokonce o zrušení. Nakonec se ale na poslední chvíli přihlásilo téměř 40 dalších účastníků, a tak mohlo odstartovat 12 týmů s celkovým počtem 47 závodníků a navigátorů. Organizátoři měli z takové účasti obrovskou radost a velké poděkování patří nadšencům, kteří se postarali o vynikající propagaci.

Tento ročník přinesl několik novinek. Vzniklo nové logo a webové stránky závodu, důležité momenty byly streamovány online a především všichni účastníci startovali v závodnických tričkách, takže vlaky byly plné tyrkysových barev s logem RAIL tour. Posledním vylepšením měly být GPS lokátory, díky nímž měly být jednotlivé týmy sledovatelné na online mapě, ale žel se je nepovedlo plně zprovoznit. Nicméně, příští rok snad bude funkční i tento prvek, a fanoušci si přijdou na své. I tak však mohli na webu a Facebooku sledovat informace a fotky z dobytých checkpointů a také číst online reportáž, která dokreslovala atmosféru závodu.

Na RAIL tour je nejlepší, že člověk během krátké doby navštíví spoustu krásných míst České republiky a může navazovat nové přátelské vztahy. Pokud si jednotliví závodníci v týmu sednou, prožijí spolu nádherných pět dní. Kromě toho zažijí adrenalin, chvíle nadšení, zábavu, ale i zklamání, bolest a totální vyčerpání. Je pravda, že letošní tropické teploty podmínky hodně ztěžovaly. Týmy si určitě i letos zjistily, že pro umístění na předních příčkách není až tak důležitá fyzická zdatnost, ale spíše strategie, dobrý navigátor, podpora fanoušků, motivace a odhodlání táhnout za jeden provaz. Červení například spali průměrně čtyři hodiny denně, ušli jen 121 km, neabsolvovali žádný horský přechod, a přesto dosáhli krásných výsledků.

Jednoznačným vítězem letošního ročníku se stali oranžoví. Dobyli celkem 28 checkpointů a získali 135 bodů. Za to i za tempo především v druhé polovině závodu jim patří obrovská gratulace. Chcete to zažít také? Tak neváhejte a přihlaste se příští rok! A pokud nechcete čekat, můžete se zatím zapojit do aktivity RAIL tour Fanda. Jedná se o doplňkovou aktivitu v dobývání checkpointů, ve které jednotlivci i celé skupiny nesoutěžně navštěvují různá zajímavá místa dle seznamů z jednotlivých ročníků RAIL tour. Nedílným smyslem této aktivity je i propagace samotného závodu RAIL tour, vyzkoušení si dobývání checkpointů nanečisto a podpora turistiky v České republice a pohraničí.

Honza Havelka

 

Propagační video z akce můžete zhlédnout zde:

 

Chceme povzbudit všechny mladé lidi, kteří se chystají na vysoké školy, aby navštívili aktivity INRIroad. INRIroad je místo, kde člověk není sám. :)

Rádi bychom také poděkovali ASI za jejich finanční podporu, které si moc vážíme!

 

Žadatelem projektu je studentská organizace INRI road.

O úroveň výš na stránku "2018"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše