O úroveň výš na stránku "2022"

Youtube kanál eŠpunti

V roce 2021 byl založen YouTube kanál "eŠpunti", který novou formou představuje Bibli a Pána Boha. V každém videu jsou spojeny biblický příběh, báseň/píseň, aktivita a tvoření. Klíčové bylo, aby se dobrá zpráva šířila zábavnou a dostupnou formou pro všechny, zdarma. Obsah je vytvářen s úmyslem sdílet Boží slovo, podporovat malé sbory s obsahem sobotní školky a vytvářet videa tak, aby mohly být inspirací i pro ty, kteří se s vírou a evangeliem teprve seznamují.

CÍLE PROJEKTU:

  1. Snaha o rozšíření dobré zprávy a biblických příběhů mezi děti, ale také i jako možnost, jak zjednodušenou a moderní formou předat biblické příběhy i lidem neznalým Bible a Pána Boha. Zároveň bylo důležité, aby tato biblická školka obsahovala několik částí – biblický příběh či zamyšlení, píseň nebo báseň k danému tématu a v neposlední řadě možnost tvoření či různých aktivit. Tyto části se mohou různě měnit, avšak strategií je zaujmout spojením všech zmíněných částí a předat tak jednu biblickou myšlenku a duchovní poselství. 
  2. Pomoci menším sborům, rodičům s šířením biblických příběhů. V některých sborech mají pouze 1 - 2 děti ve školce a chybí dospělý, který by měl dar pracovat s dětmi, popřípadě je aktivní pouze stejný dospělý. Stává se také, že je někdy těžší vymyslet náplň školky. Velmi často se také stává, že je dítě s rodiči doma, protože je nemocné, ale zároveň by moc rádo chtělo do své školky ve sboru. Pak jsou tu také rodiče, kteří hledají materiály či možnosti, jak dětem zpříjemnit den. Pro všechny tyto lidi vznikl tento projekt.
  3. Předat celou Bibli pomocí YouTube videí, a to všem církevním denominacím i ateistům. Děti ve školkách slyší pouze zlomek příběhů, které v Bibli máme. Cílem je dětem předat nejen známé příběhy z Nového i Starého zákona (narození Ježíše Krista, Jonáš, stvoření ad.), ale především ty, které jsou zapsané v méně známých knihách Starého zákona.

Žadatelem projektu je Moravskoslezské sdružení Církve adventistů sedmého dne.

O úroveň výš na stránku "2022"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše