O úroveň výš na stránku "2023"

Péče o spirituální potřeby umírajících a jejich pečujících rodin

Naším projektem je naplňování přání většiny pacientů o umírání doma. Specializujeme se na poskytování mobilní paliativní péče pro pacienty, u kterých běžné léčebné postupy již nepřinášejí úlevu. Hlavním cílem je kontrola bolesti a dalších obtíží spojených s nemocí, stejně jako poskytování podpory v psychologických, sociálních a duchovních oblastech. Usilujeme o posilování a povzbuzení pečujících při jejich touze doprovázet své blízké. Naše služby jsou k dispozici nepřetržitě, 24 hodin denně. Tým hospice zahrnuje lékaře, zdravotní sestry a sociální pracovníky. Kromě toho, během doprovázení, nabízíme podporu pastorálních pracovníků a církevních duchovních.

Domácí hospicová péče

Jedná se o paliativní péči, což je péče zaměřená na zlepšení kvality života jedince postiženého nevyléčitelnou nemocí v pokročilém nebo terminálním stadiu. Hlavním cílem této péče je minimalizovat bolest a další fyzické a duševní utrpení, zachovat důstojnost pacienta a poskytnout podporu jeho blízkým.

Nabízí specializovanou paliativní péči přímo v domácím prostředí postiženého. Klíčovou podmínkou je přítomnost minimálně jednoho blízkého člověka, který se stará o základní potřeby pacienta a udržuje kontakt s týmem domácího hospice.

Ambulance paliativní medicíny

Nabízíme možnost konzultace pacienta v pokročilém stádiu neléčitelného onemocnění. Lékař specializující se na paliativní péči a hospicová sestra mohou navštívit těžce nemocného člověka přímo v jeho domácím prostředí. Na základě dostupné dokumentace a aktuálního vyšetření posoudí stav pacienta, přizpůsobí léčbu příznaků onemocnění a vypracují plán dalšího léčení.

Půjčovna pomůcek

seniorům, nemocným lidem, a dalším osobám, které z důvodu svého nepříznivého zdravotního stavu potřebují některou z pomůcek.

Poradna pro pozůstalé

Rádi vám nasloucháme, poskytujeme rady a nabízíme lidskou i profesionální psychologickou a sociální podporu. Pokud se předem domluvíme telefonicky, máme možnost setkat se s vámi také v naší poradně v Lysé nad Labem. Naše pomoc není určena pouze pozůstalým, ale i těm, kteří se obávají o své truchlící blízké nebo známé a hledají způsoby, jak je podpořit. Nabízíme doprovod rodin s dětmi i dospělými, kteří se snaží pomoci dětem truchlícím.

 

Žadatelem projektu je Domácí hospic Nablízku, z. ú.

O úroveň výš na stránku "2023"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše