O úroveň výš na stránku "2022"

Romské a nízkoprahové bohoslužby

Cílem projektu je zajištění pravidelných misijních romských a nízkoprahových adventistických bohoslužeb každou sobotu odpoledne v modlitebně sboru Církve adventistů sedmého dne v Sokolově, který leží v sousedství romské čtvrti, azylového domu, noclehárny, vlakového a autobusového nádraží. Obsahem je srozumitelné zvěstování evangelia Pána Ježíše Krista všem příchozím prostřednictvím hudby, zpěvu, filmu, divadla, slova, šíření adventistické literatury, základní pomoci chudým a vytváření nových adventistických skupin a společenství věřících na Sokolovsku.

Skupina při sokolovském sboru církve adventistů pořádá každou sobotu misijní bohoslužby, které jsou více srozumitelné a otevřené veřejnosti než běžné bohoslužby ve sborových společenstvích. Jsou více zaměřené na Romy, na lidi, kteří jsou z nejrůznějších důvodů handicapovaní, na děti a mládež ze sociálně vyloučeného prostředí, na lidi z ulice, ale také na všechny další zájemce, kteří se necítí dobře v „rodinném“ prostředí církve a kteří nerozumí křesťanskému slangu.

Někdy bývá pro některé lidi překážkou ke slyšení Božího slova příliš sektářská a sebestředná atmosféra účastníků s neustálými gratulacemi k výročím, narozeninám apod. Tito lidé se v takovém prostředí necítí dobře, mají pocit, že „někomu vlezli do obýváku“, a tak se mezi „ně“ radši nepletou. Účelem projektu je se těchto projevů vyvarovat, více se věnovat Božímu slovu, duchovním písním a Božímu evangeliu tak, aby porozuměli i nejprostší lidé. Kromě pravidelných bohoslužeb v Sokolově se konají jednou měsíčně i bohoslužby v nedalekém městě Horní Slavkov, kde se v tamní kavárně schází skupinka až deseti lidí. 

CÍLE PROJEKTU

  • Propagační, organizační, personální a materiální zajištění pravidelných misijních romských a nízkoprahových adventistických bohoslužeb každou sobotu odpoledne v modlitebně sboru Církve adventistů sedmého dne v Sokolově
  • Terénní evangelizace v dalších obcích na Sokolovsku
  • Zkoušky romské křesťanské hudební skupiny
  • Biblická a modlitební setkání ve všední dny v modlitebně a v domácnostech
  • Základní pomoc chudým
  • Každý měsíc promítání filmu s křesťanskou tematikou 
  • Distribuce Biblí a další literatury   
  • Pravidelné pohoštění každou sobotu po bohoslužbě

Žadatelem projektu je Sbor církve adventistů sedmého dne v Sokolově.

O úroveň výš na stránku "2022"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše