O úroveň výš na stránku "2020"

Společně na cestě

Oslovit odsouzené a propuštěné na svobodu biblickou zvěstí, evangeliem o Ježíši Kristu, které jediné přivádí člověka ke skutečné a trvalé svobodě, formou besed, křesťanských koncertů, četby duchovní literatury - letáků, knih s duchovní tematikou - příběhy lidí, kteří uvěřili v Pána Boha, biblických zamyšlení v "jitřence" apod. Vybavit tuto skupinu dalšími užitečnými, v reálném životě použitelnými a praktickými informacemi při jejich začleňování zpět do života na svobodě.

Záměrem projektu je:

  1. Šíření duchovní literatury do věznic pro odsouzené, rodiny odsouzených, obviněné a zaměstnance věznic. V celé ČR je dohromady 35 věznic a více jak 20 000 odsouzených v různých typech věznic. V každé věznici jsou knihovny, kam je možné přispět nejen Biblemi, ale další duchovní literaturou - jitřenky, zkušenosti a příběhy lidí, kteří uvěřili v Pána Boha, teologické knihy, duchovní poezie, letáčky, diáři s biblickými verši apod. Výborný je například misijní časopis Za obzorem. Dobrovolníci by mohli také duchovní knihy podle individuálních potřeb doporučovat a půjčovat sami, případně i darovat, a to nejen odsouzeným, ale i rodinám odsouzených a personálu věznice.
  2. Podpora křesťanských akcí ve věznicích. Ve věznicích je možné uskutečňovat křesťanské koncerty, besedy s lidmi, kterým Pán Bůh změnil život apod. Ve věznici Valdice se dokonce od září roku 2016 jednou měsíčně uskutečňují pravidelné sobotní bohoslužby. Během jedné soboty se konají dvě bohoslužby za sebou pro rozdílné skupiny odsouzených. Takto se střídají čtyři skupiny.
  3. Podpora propuštěných mužů a žen.

Bližší informace na webu Vězeňská duchovenská péče (VDP).

Žadatelem projektu je VDP z.s.

 

O úroveň výš na stránku "2020"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše