O úroveň výš na stránku "2023"

REKONDIČNÍ POBYTY NEWSTART 2023

Pobyty jsou založeny na osmi základních principech programu NEWSTART. Během pobytu mohou hosté prakticky zkoumat a zažívat pozitivní změny, kterých lze dosáhnout s krátkodobou, avšak pevnou aplikací zásad zdravého životního stylu. Poskytujeme komfortní ubytování, výbornou plně rostlinnou stravu, masáže, rehabilitační cvičení, zdravotní a duchovní poradenství, školu vaření a bohatý program přednášek z oblasti zdravého životního stylu a často také vztahového poradenství.

Našim hostům nabízíme nejlepší know-how adventistické církve v oblasti zdravého životního stylu, které je opíráno o vědecké poznatky. Současně jim poskytujeme nadstandardní služby, které zahrnují účast kazatelů naší církve, spolupracujících s Českou sdruženou církví, Mladou sdruženou církví a Senior sdruženou církví. Tito kazatelé se starají o hudební, duchovní a společenský doprovod během pobytů.

Po skončení pobytu směřujeme absolventy k dalším zdravotně-misijním aktivitám, aby se udržel kontakt a podpořila další spolupráce. Tyto aktivity zahrnují účast v Klubech zdraví, absolvování zdravotně-misijních kurzů, navštěvování společenského centra nebo alternativního sboru CASD, využívání webového portálu Magazín zdraví či Fakta o zdraví, návštěvu prodejen se zdravou výživou a vegetariánských restaurací jako je COUNTRY LIFE, MARANATHA a další.

Ve spolupráci se zástupci vydavatelů umožňujeme hostům seznámit se s nabídkou knih z nakladatelství Advent-Orion. Účastníci mají v ceně pobytu výtisky časopisu Prameny zdraví. Všichni absolventi dostávají zdarma publikaci nebo DVD s křesťanskou tématikou (např. knížku Velká naděje, DVD Zápas a triumf, knížku Pohoda a zdraví, Vírou k Pánu se dívej atp.).

Společně s doc. MUDr. Jaroslavem Slavíčkem jsme statisticky analyzovali lékařské údaje z předchozích pobytů, které byly zpracovány do studie. Výsledky této studie byly publikovány v domácích i zahraničních lékařských časopisech. Například průměrný pokles hladiny cholesterolu u našich hostů za jeden týden činil 0,6 mmol/L, což odpovídá poklesu o 12 %. Od roku 2014 používáme japonskou váhu TANITA k měření různých zdravotních parametrů našich hostů, včetně obsahu tuku, vody, svalů, kostí v těle, a fitness indexu. Tyto hodnoty měříme a zaznamenáváme spolu s krevním tlakem na začátku a konci každého pobytu.

Týdenní rekondiční pobyty nejenže poskytují veškeré výše uvedené služby v oblasti zdravotní prevence, osvěty a rekreace, ale také vytvářejí skvělou platformu pro budování přátelských vztahů a současnou misii. Jeden intenzivní týden strávený na pobytu, může poskytnout zážitky, které se rovnají celému roku setkávání v rámci Klubu zdraví. Každý rok zprostředkováváme kontakt s několika absolventy těchto pobytů, kteří jsou osloveni, vyučováni nebo pokřtěni díky těmto aktivitám a následné podpoře.

Žadatelem projektu je Prameny zdraví, z. s., organizace zabývající se podporou a šířením zdravého životního stylu.

O úroveň výš na stránku "2023"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše