O úroveň výš na stránku "2022"

Křesťanské aktivity pro mladé

KC Petrklíč v posledních dvou letech realizuje ve spolupráci s místními sbory příměstské tábory pro děti ze sborů i veřejnost. V roce 2023 se činnost pro děti a mládež rozšíří na celkem 3 letní tábory a 2 víkendové akce, které by měly přiblížit praktické křesťanství, jeho myšlenky a prožívání. Za praktické vnímáme propojení křesťanských vedoucích s dětmi ze sborů i z jejich okolí v bezpečném prostředí přírody a táborového života. V rámci projektu bude realizován program pro 90 dětí.

Cílem projektu je realizovat křesťanské aktivity pro děti a mládež tak, abychom jim mohli umožnit prožívat víru v bezpečném a přirozeném prostředí a také, abychom jim předali nosné myšlenky křesťanství. Právě pro děti a mladé lidi je důležité sdružovat se s vrstevníky a prožívat dobrodružství v přírodě. Proto volíme tuto formu, kdy se převážně mladí vedoucí z našich sborů můžou setkávat s dětmi a mládeží ze sborů či přáteli našich sborových dětí. Do programu plánujeme zapojit i externí hosty formou diskuzních setkání.

V rámci projektu chceme zrealizovat jeden desetidenní letní tábor pro starší děti, dva příměstské tábory pro mladší děti a dvě víkendová setkání před a po prázdninách. Celkem v rámci projektu oslovíme 90 dětí a mladých lidí. Do realizace se zapojí 15 vedoucích. Program se skládá z aktivit různých typů - jde o sportovní aktivity, rukodělné workshopy, celotáborové hry s nosnou myšlenkou či zamyšlení duchovních a pozvaných hostů.

V roce 2022 jsme založili pražský pobočný spolek Petrklíče s cílem umožnit samostatně realizovat naše aktivity pro děti a mládež na území Prahy. Volnočasové práci s dětmi a mládeží se ale věnujeme již od roku 2020, kdy jsme pořádali několik letních kempů napříč republikou. V současné době se věnujeme celoroční práci s dětmi a mládeže prostřednictvím schůzek v klubovně, výletů, víkendovek a letních táborů. V naší organizaci působí dobrovolníci.

Účelem volnočasové práce s dětmi a mládeží je nabídka smysluplného trávení volného času, předávání hodnot, budování pozitivního vztahu k přírodě a lidem a rozvoj sama sebe. V této oblasti realizujeme pravidelná i nepravidelná setkávání, jednorázové akce, výpravy, víkendovky a tábory. Naší základnou je klubovna na Praze 10, kde se můžeme potkávat. Každoročně také organizujeme letní tábory skautského typu v přírodě. Ve spolupráci s dalšími organizacemi pořádáme i příměstské tábory.

Žadatelem projektu je Komunitní centrum Petrklíč, z.s.

O úroveň výš na stránku "2022"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše