O úroveň výš na stránku "2022"

REKONDIČNÍ POBYTY NEWSTART

Pobyty jsou postaveny na osmi jednoduchých principech programu NEWSTART. Během týdne na pobytu si hosté mohou v praxi vyzkoušet (a zažít), jaký pokrok (někdy až neuvěřitelný) je možné učinit již za krátkou dobu důslednou aplikací zásad zdravého životního stylu. Nabízíme pohodlné ubytování, výbornou čistě rostlinnou stravu, masáže, rehabilitační cvičení, zdravotní i duchovní konzultace, školu vaření a bohatý program přednášek z oblasti zdravého životního stylu, často i vztahové poradenství.

Našim hostům poskytneme nejlepší adventistické know-how v oblasti zdravého životního stylu (na vědecké bázi) a současně je oslovíme s nabídkou nadstandardních služeb – našich pobytů se účastní (ve spolupráci s ČS, MSS a SS) také kazatelé naší církve, kteří na nich zajišťují hudební, duchovní a společenský doprovod.

Po ukončení pobytu absolventy směrujeme (v zájmu následného kontaktu a spolupráce) na další zdravotně-misijní aktivity (Kluby zdraví, zdravotně-misijní kurzy, společenské centrum/alternativní sbor CASD, webový portál Magazín zdraví či Fakta o zdraví, prodejny zdravé výživy a vegetariánské restaurace COUNTRY LIFE, MARANATHA apod.).

Ve spolupráci se zástupci vydavatelů umožňujeme hostům seznámit se s nabídkou knih z nakladatelství Advent-Orion. Účastníci mají v ceně pobytu výtisky časopisu Prameny zdraví. Všichni absolventi dostávají zdarma publikaci nebo DVD s křesťanskou tématikou (např. knížku Velká naděje, DVD Zápas a triumf, knížku Pohoda a zdraví, Vírou k Pánu se dívej atp.).

Ve spolupráci s doc. MUDr. Jaroslavem Slavíčkem byly lékařské výstupy z dřívějších pobytů statisticky zpracovávány do studie, jejíž výsledky byly publikovány v tuzemských i zahraničních lékařských časopisech (např. průměrný pokles hladiny cholesterolu u našich hostů za jeden týden je 0,6 mmol/L, resp. 12 %.). Od roku 2014 hosty proměřujeme japonskou váhou TANITA, která slouží ke zjišťování celé řady zdravotních hodnot - tuk, voda, svaly, kosti v těle, fitness index atd. K tomu je vážíme a měříme jim krevní tlak na začátku a na konci pobytu.

Týdenní rekondiční pobyty jsou vedle poskytování všech výše zmíněných služeb (zdravotní prevence a osvěta, rekreace) vynikající platformou k navazování přátelských vztahů a současné misii. Jeden intenzivní týden na pobytu vydá v tomto ohledu možná i za rok setkávání v rámci Klubu zdraví. Každý rok je v důsledku této i navazujících aktivit několik absolventů osloveno, vyučováno či pokřtěno.

Žadatelem projektu je Prameny zdraví, z. s., organizace zabývající se podporou a šířením zdravého životního stylu.

O úroveň výš na stránku "2022"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše