O úroveň výš na stránku "2023"

EVANGELIZACE KNIHAMI – SDÍLENÍ NADĚJE

Tento projekt se zaměřuje na tvorbu, tisk a distribuci evangelizačních knih v různých formách, včetně elektronické a zvukové podoby. Navazuje na úspěšnou práci předchozích let, během kterých jsme vytvořili nové knihy a využili osvědčené tituly z minulosti. Díky tomu jsme mohli poskytnout evangelizační materiály za dostupné ceny a zajištění jejich široké distribuce.

Aktivity laiků, kteří šíří literaturu s evangelizačním obsahem, jsou v současnosti realizovány prostřednictvím několika metod. Patří sem "stolečková" evangelizace (SE), knihobudky (KB) a další způsoby distribuce tištěných materiálů na základě osobních vztahů a setkání (osobní distribuce – OD). Sociální situace posledních let přinesla pozitivní změnu v postojích lidí, kteří stále více hledají odpovědi na závažné životní otázky. Avšak s narůstajícím množstvím falešných cest a lživých odpovědí se zdá, že je nezbytné posílit úsilí vytvářením nových a ověřených knih, brožur a časopisů, a to i ve formě elektronického a zvukového obsahu.

Mnoho jedinců, kteří hledají duchovní rozměr, se obvykle neodhodlá koupit knihu s biblickým poselstvím. Důvody mohou být různé, jako finanční tíseň, vysoká cena, neochota ke křesťanství, nedostatečné povědomí či neinformovanost o tématu, obava z ovlivnění, předsudky a podobně. Avšak, pokud je jim kniha s duchovní tematikou poskytnuta zdarma, ochotně ji přijmou. Proto vidíme v této službě obrovský potenciál. Kvalitní literatura, která je zdarma nabízena důvěryhodným zdrojem, má schopnost oslovit nové čtenáře, přitáhnout hledající jedince a může měnit a zachraňovat jejich životy. Poskytování knih navíc přináší dobrovolníkům v evangelizační práci živé zážitky s Bohem, které pozitivně ovlivňují jejich vlastní duchovní cestu, stejně jako život celých komunit.

V roce 2023 se rozdistribuovalo více než 158 tisíc různých knih a tiskových materiálů. Největší zájem byl o knihu - Zdraví a pohoda nejsou náhoda.
 

Žadatelem projektu je České Sdružení Církve Adventistů sedmého dne.

 

O úroveň výš na stránku "2023"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše