O úroveň výš na stránku "2023"

Kurzy Hubneme zdravě

Díky tomuto novému kurzu bude lektor schopen oslovovat s nabídkou zdravého hubnutí klienty ve svém okolí. Program vychází z adventistického zdravotního poselství podepřeného poznatky medicíny založené na důkazech, využívá moderních metod posilování motivace, práce ve skupině, on-line komunikace i citlivého přístupu zaměřeného na klienta a jeho potřeby. Projekt sestává ze tří hlavních částí - pořádání kurzů hubnutí, vyhodnocování výsledků a školení lektorů.

Vice než dvě třetiny naší populace trpí nadváhou nebo obezitou. Nadbytek tuku v těle postihuje stále nižší věkové kategorie – nejenom lidi středního a vyššího věku, ale i mládež a děti. Potenciální klienti jsou tak všude kolem nás. Program „Hubneme zdravě“ stále vyvíjíme a zdokonalujeme.

zdravý jídelníčekHlavním cílem je zhubnutí klientů, vytvoření dobrých a prospěšných návyků, zlepšení řady zdravotních ukazatelů a někdy i osvobození od závislostí na jídle. Vedlejším produktem je navázání úzkého vztahu mezi lektorem a klientem, vztahu, jenž často přerůstá do přátelství.

 

Cílem práce bylo zhodnotit účinnost a výsledky intervence podle aplikace dr. Michaela Gregera Daily Dozen & 21 Tweaks ke kontrole tělesné hmotnosti u účastníků s nadváhou a/nebo obezitou ve spolupráci se specialistou na medicínu životního stylu, a to za použití moderních komunikačních a motivačních technik.

Cíle práce:

  • Určit počet změn v oblasti životního stylu a výživy, které je možné realizovat současně, a to s využitím motivačních technik a individuálního i skupinového přístupu.
  • Zhodnotit, jakých výsledků v oblasti kontroly hmotnosti a snížení rizikových faktorů chronických onemocnění lze dosáhnout během čtyř týdnů při použití rostlinné stravy a řady na důkazech založených podpůrných prostředků pro hubnutí.
  • Zhodnotit, do jaké míry mohou být dosažené změny životního stylu, kontroly hmotnosti a rizikových faktorů trvalé.
  • Identifikovat překážky bránící tak náhlé a rozsáhlé změně stravovacích návyků a životního stylu a faktory, které ji naopak usnadňují.

Závěry:

  • Podařilo se prokázat, že účastníci dokáží současně realizovat velké množství změn v životním stylu a výživě.
  • Podstatné normalizace hmotnosti, normalizace rizikových faktorů a duševního zdraví bylo dosaženo během pouhých čtyř týdnů na celozrnné rostlinné stravě při použití řady podpůrných prostředků pro hubnutí založených na důkazech.
  • Úbytky hmotnosti a zlepšení duševního zdraví přetrvávaly i na konci čtyřtýdenní následné fáze, zatímco některé rizikové faktory (hladiny lipidů a glukózy) se vrátily na výchozí úroveň.
  • Účastníci dokázali překonat překážky a výrazně změnit své stravovací návyky a životní styl. Toto přetrvávalo i do následné fáze.

Kurz je příležitostí praktickou formou zjevovat Boží lásku těm, kteří dosud nepoznali svého Pána.

Bližší informace se nacházejí na webu Magazín zdraví.

Žadatelem projektu jsou Prameny zdraví, z. s., organizace zabývající se podporou a šířením zdravého životního stylu.

 

O úroveň výš na stránku "2023"

Příspěvky 2025

Česká republika - Raiffeisenbank
č. ú.: 398155036/5500
IBAN: CZ7655000000000398155036

Variabilní symbol: 2025

ASI-CS, z.s.
ADVENTIST-LAYMEN'S
SERVICES AND INDUSTRIES

LONDÝNSKÁ 30
120 00 PRAHA 2
VINOHRADY
TEL.: 736 46 15 15

Zavřít

Zde máte možnost přizpůsobit používání souborů cookie podle svých preferencí. Toto nastavení můžete kdykoliv změnit.

Tyto stránky používají pro svou optimalizaci soubory cookies. K některým z nich však potřebujeme mít Váš souhlas. Zobrazit podrobnosti

Povolit vybranéPovolit vše